Over ons

Fanfarekorps Irene is in juni 1945 opgericht uit 2 muziekverenigingen namelijk St. Ceacilia en Kunst na arbeid, dit is na de oorlog 1 vereniging geworden met de toepasselijke naam Irene. Het ging al snel stroomopwaarts met als hoogtepunt het winnen van de wisselbeker die geschonken is door de bisschop van Haarlem, monseigneur Angenend, op het proviciaal concours in 1964 

Fanfarekorps Irene bestaat uit 35 leden van 7 tot 80 jaar en doet actief aan ledenwerving onder de basisscholen in Grootebroek. 

Via een interne opleiding probeert Irene nieuwe leden te enthousiasmeren voor de blaasmuziek. 

Jong Irene staat sinds december 2011 onder leiding van de enthousiaste dirigent Lieuwe de Jong, die zijn eerste cursus assistent directie heeft gevolgd bij Piebe Bakker. Na enige tijd een andere opleiding te hebben gevolgd begon de muziek toch weer te trekken en heeft Lieuwe HaFa directie gestudeerd aan het Hilversums conservatorium bij Gerrit Fokkema op piano, met als bijvakken bastrombone en bastuba.

Voor het grote orkest is er momenteel een vacature voor dirigent. tijdelijk staat Wouter Hakhoff voor de fanfare

 

Naast het spelen op festivals en concoursen heeft fanfare Irene een gevarieerd programma, zoals het jaarlijkse voorjaarsconcert, Koningsdag, 4-meiviering, optreden in verzorgingshuizen en medewerking aan kerkvieringen.